(Vergeetachtige) Kaatje's zuurkool schotel
Het ge(m)(b)ak van Banoffee

Onmisbare keuken hulpstukken

In de keuken, of je nu aan het koken of het bakken bent, heeft iedereen zijn favouriete hulpstukken. Hieronder volgen die van mij:

1: electronische weegschaal

Een weegschaal is onmisbaar, sommige recepten vragen om exacte hoeveelheden en dan is "gokken" gedoemd tot een mislukt gerecht.
Mijn digitale weegschaal heeft tevens de mogelijkheid om "door te wegen": nadat je het eerste ingredient in een kom gewogen hebt zet je de weegschaal terug op 0 en voegt het volgende ingredient toe. Sommige weegschalen zeggen ook vloeistoffen te wegen (kun je de weergave veranderen van gr (grammen) naar ml (milliliter). Nu is dat voor water en andere lichte vloeistoffen aardig, maar ik denk niet dat e.e.a. net zo goed werkt voor "zware"vloeistoffen zoals stroop.

2: handmixer met mengkom

Een handmizer is ideaal, eentje die je boven de mengkom kunt klemmen en aan het werk kunt zetten terwijl je zelf andere dingen doet is een uitkomst.

Let op het aantal standen en toeren - die van mij heeft twee snelheden voor de mengkom, plus 4 voor de mixer.

3: silicone bakmat

Oh zo makkelijk voor tal van gerechten die kunnen "lekken". Ik gebruik hem vooral bij gevulde geroosterde paprika's - gevuld met pesto, krieltjes en feta. De overgebleven krieltjes strooi ik naast de paprika's zo op de silicone bakmat en niets bakt aan.

4: goede huishoudschaar

Wellicht niet het eerste hulpstuk waar je in de keuken aan denkt, maar hoe vaak ik al niet ontzettend blij was met deze degelijke, scherpe en sterke schaar is niet op een - of zelfs twee - hand(en) te tellen.

5: brood of snijplanken

Uitje pellen of een zelf (af)gebakken pizza snijden? Ik heb er drie, alle drie een andere maat zodat ik altijd de juiste voorhanden heb

6: wok met steel

Of je nu Oosters klaarmaakt of Italiaans, een wok met steel is niet weg te denken uit onze keuken. Gehakt er in, saus er door heen, een paar minuten laten sudderen op een laag vuur en doen de gekookte spagety er bij doen: zo klaar.

 7: plastic hoezen

Uitgeprinte recepten stop ik hier in, zodat ze niet vuil of vol met vlekken komen. Je kunt ze natuurlijk ook lamineren, maar dan kun je geen aantekeningen op de recepten meer maken - of correcties als er fouten in staan (wat mij een keer overkwam met Banoffie taartjes, in het recept stond 2 blikken gecondenceerde melk gebruiken wat echt te veel was, een blik was meer dan voldoende!)

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.